Van wandelend hoofd naar kloppend hart

Durf training en coaching
Creëer jouw eigen context richting je ideale leven

Creëer jouw eigen context richting je ideale leven

Wandelende hoofden

Ja hoor, daar loopt er weer een zeggen we regelmatig tegen elkaar tijdens een intervisie met collega’s. Deze intervisie gaat dan vaak over een vrij en vitaal (werk) leven. Hoe wij als professionals positief aan je ideale leven bij willen en kunnen dragen. 

Herken je dat je iedere dag van hot naar het vliegt en 1001 dingen op je to-do lijstje hebt staan? Aan alle kanten wordt er iets van je verwacht, thuis, op je werk, je vrienden. En dan wil je ook nog ontspannen en leuke dingen doen

Grote kans dat ook jij je lichaam hebt gedegradeerd tot een vervoersmiddel van je hoofd… zo ben je ongemerkt een wandelend hoofd geworden. Vaak vind je dan alles wat met je lichaam, voelen en emoties te maken heeft zweverig.

Dat is ook niet zo gek. Je zweeft letterlijk rond in je hoofd en hebt geen of weinig contact met je lichaam. We willen als mens graag weg bij onze pijn en verdriet… Waar voelen we dat? Yep! In ons lichaam. Dus wat doen we? Vluchten in ons hoofd, dan hoeven we niets te voelen!

vluchten in ons hoofd

Tot het moment dat het niet anders meer kan. Oververmoeid, een continu onvoldaan gevoel, prikkelbaar, vastzitten in patronen, angsten, overtuigingen en trauma’s. Het zit in je cel geheugen en dus in je fysieke en ook etherisch lichaam, beter bekend als het energetische lichaam, met die chakra’s en zo. Helaas hebben we niet geleerd hoe we hiermee om moeten gaan en wordt het afgedaan als soft en zweverig.

We hebben wel geleerd hoe we het kunnen verdoven met bijv. medicijnen, eten, alcohol, roken, drugs, sex, overmatig sporten en feesten of met het opblazen van ons ego. Maar daar gaat het probleem niet van weg, het gaat steeds harder in protest! Het wil gezien worden.

Een goed onderhouden lichaam, dat veel liefde en aandacht krijgt, geeft een mooie basis voor een licht en betekenisvol leven. Ons lichaam heeft een eigen intelligentie en staat dichter bij onze ziel dan ons verstand. Luisteren naar ons lichaam is daarom een belangrijk stap in zelfbewustzijn en zelfrealisatie.

luisteren naar ons lichaam
Jezelf goed voelen

Op het moment dat je de moed en de durf hebt om te gaan voelen, je emoties te doorleven en angsten aan te kijken, gaat de energie weer stromen. Je komt dichter bij jezelf en hoef je niets meer te verbergen, omdat je jezelf accepteert zoals je bent.

Er ontstaat een basis waarop jij kunt doen waar jij gelukkig van wordt, zodat je niet meer afhankelijk bent van andere mensen of middelen om jezelf goed te voelen. Hoe fijn zou dat zijn? 

Creëer je eigen context op weg naar je ideale leven

“Je kunt de omstandigheden niet veranderen, wel de manier hoe je ermee omgaat” en “Je kan de windrichting niet veranderen, maar wel de stand van je zeilen” zijn 2 uitspraken die me tegenwoordig heel erg aanspreken. 

Geheel in lijn met de befaamde lied van Doe Maar “Is dit alles?“ begon ik zelf rond mijn 40e langzaam maar zeker vast te lopen. Ogenschijnlijk had ik het goed voor elkaar, een goede baan met dito salaris, een eigen huis, een leuke relatie, er kwam meer dan genoeg geld binnen om leuke dingen te doen… maar toch knaagde er iets. Lange tijd had ik geen idee wat het was en kon ik wegblijven bij mijn gevoel. Tot mijn relatie onder druk kwam te staan en we deze uiteindelijk niet konden redden… toen wist ik weer wat voelen was, toegegeven het was niet de fijnste manier. 

Vrij kort daarna begon het ook op mijn werk te knagen, inmiddels was ik al een stuk bewuster en voelde ik aan mijn lichaam dat er iets niet meer klopte, maar ik kon nog niet goed duiden wat dit dan was. Tot ik herstellende was van een operatie en naarmate het moment van weer gaan werken dichter bijkwam. Ik kreeg een knoop in mijn maag en mijn keel werd dichtgeknepen als ik eraan dacht dat ik weer terug naar kantoor moest.

tijd om in actie te komen
Tijd om in actie te komen

Het werd tijd om in actie te komen! Ik ben in gesprek gegaan met mijn werkgever en binnen 1 maand waren we samen tot de conclusie gekomen dat het beter was dat de wegen naar 10 jaar zouden scheiden. 

In between Jobs

Daar stond ik dan op mijn 45e zonder baan en nog geen idee wat ik dan wilde gaan doen, maar inmiddels wel met de rotsvaste overtuiging dat het iets moest zijn wat ik doe vanuit passie & plezier, vol vertrouwen en zoveel mogelijk op mijn manier… al had ik geen flauw idee hoe, ik ging er wel de tijd voor nemen. Na 20 jaar onafgebroken gewerkt te hebben ging ik gebruik maken van mijn opgebouwde rechten. 

In dit jaar volgde ik een outplacement-traject “Van werk naar Passie” bij Maak jouw Impact en ging ik op Life Safari bij Big Five for Life Nederland. En wat denk je? Boem, Bam, Raak! De kwartjes begonnen op zijn plaats te vallen en stap voor stap werd het kristalhelder wat ik écht graag wil en hoe ik wil leven. 

Was dit er ineens? Nee tuurlijk niet, hier zat een heel proces van zelfonderzoek aan vast. Tijdens het outplacement-traject werd ik stap voor stap meer naar mijn innerlijke belevingswereld geholpen. Zo mocht ik mijn levensverhaal met belangrijke gebeurtenissen opschrijven, een persoonlijke missie formuleren op basis van mijn top 10 kernwaardes, mijn ideale leven beschrijven en als klap op de vuurpijl een persoonlijk statement schrijven! 

je ideale leven wordt kristal helder

Toen ik dit over mezelf had geleerd kwam ik op social Media een oproep tegen van een “life safari”. Na een inspiratie workshop was ik verkocht en besloot ik deze “life Safari” te gaan volgen. En dit was een voltreffer! Tijdens deze intensieve workshop van 2 dagen ontdekte ik de 5 belangrijkste zaken die ik in mijn leven wil zien, doen en ervaren. Het was voor mij de punt op de i. Want de uitkomsten kwamen voor 90% overeen met de door mij beschreven ideale levensstijl uit mijn Van Werk naar Passie traject. 

Door te doen ontstaat mijn nieuwe realiteit

Wat er vanaf dat moment gebeurd is fascinerend en laat me nog steeds af en toe versteld staan. Door mijn ideale leven helder voor ogen te hebben. Letterlijk,want ik heb er een visionboard van gemaakt, en de keuzes welke ik maak te baseren op de 5 belangrijkste zaken die ik wil zien, doen of ervaren, manifesteert zich letterlijk een andere wereld voor mij. 

Ik zal je dit verder uitleggen aan de hand van mijn top 5 ideale leven en kernwaarden

 Te beginnen met de top 5 van mijn ideale leven, beter gezegd levensstijl:

  1. Ik leid een gezond fysiek, mentaal en vitaal leven;
  2. Ik leef vanuit mijn passie, vol vertrouwen, met plezier in wat ik doe en hoe ik dit doe;
  3. Ik heb een rijk sociaal leven 
  4. Ik ben financieel zorgeloos en vrij om te doen wat ik wil
  5. Ik inspireer mensen het beste uit zichzelf te halen om hun doelen te realiseren. 

Dit is mijn Big Five for Life: VAMOS

  1. Vertrouwen op mezelf en in anderen; 
  2. Anderen inspireren het beste uit zichzelf te halen;
  3. Met passie en plezier in alles wat ik doe;
  4. Op reis gaan en de wereld ontdekken;
  5. Samen magische momenten maken met vrienden en familie.

Door de afgelopen jaren steeds de keuzes te maken aan de hand van deze 2 kompassen heb ik mijn eigen nieuwe context gecreëerd. 

Je ideale leven

Zo ben ik omgeschoold tot Vitaloog, ben ik inmiddels zelfstandig ondernemer en kan bepalen wanneer, waar, hoeveel en met wie ik werk. Een van mijn grote passies, het trainen en coachen van voetballers, is een belangrijke bron van inkomsten van mijn onderneming. Ik focus op methodieken om organisaties en mensen te inspireren het beste uit zichzelf te halen. Dit doe ik door o.a. inzicht te geven in wat hun passie is, wat hun talenten zijn en hoe ze hun vitaliteit kunnen bevorderen

Is alles dan perfect? Natuurlijk loopt bij mij ook niet altijd alles op rolletjes. Maar door vast te houden aan de door mij zelfbenoemde kompas en koers blijf ik dicht bij mezelf. Ik leef ik vanuit mijn hart en ben ik me bewust wanneer ik op weg ben weer een wandelend hoofd te worden. Dat was eens en nooit meer! 

Ben jij ook klaar om het wandelen met je hoofd te stoppen? Wil je weer met beide voeten op de grond staan? Zodat je weer weet wat waar je voor wilt gaan en dus ook duidelijk hebt wat niet bij je hoort? Met als resultaat: meer energie, meer voldoening en voluit jouw leven kunnen leven!

Ik reis graag met je mee dit te ontdekken. 

Kennismaken en de mogelijkheden ontdekken?

Plan eens een gratis kennismakingsgesprek in. Je zit nergens aan vast en je krijgt misschien al waardevolle inzichten.

Deel:

WAAROM WACHTEN MET GENIETEN ALS JE VANDAAG AL KUNT BEGINNEN?

Voorkom dat je volledig vastloopt of opbrandt. Pak de regie over jouw leven terug met mijn 10 tips om 100% jij te zijn.
Naam
Privacybeleid(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
10 tips om 100% jezelf te zijn
Scroll naar boven