Reizen is het enige wat je geld kost en je toch rijker maakt!

Durf training en coaching
reizen maakt je rijker

Al van jongs af aan heb ik een fascinatie voor reizen, geen idee waar het vandaan komt, maar het is er! Met een voorliefde voor Spanje, het land waar mijn ouders me in mijn kinderjaren mee naar toe namen en waar ik me altijd direct thuis voel, in de steden, aan de Costa’s of op de mooie eilanden. 

Op de lagere school vond ik de topografie van Europa en de rest van de wereld het leukste vak op school om te doen, uit mijn beroepskeuze test op de MAVO kwam toerisme er als advies uit, het was een logisch gevolg dat ik na het afronden van de MEAO eindelijk besloot om HBO Toerisme te gaan studeren. 

Werken om te kunnen Reizen of Reizen om te werken?

Tijdens mijn studie toerisme was het mijn intentie om hier mijn werk van te maken, ik zag mezelf al werken als standplaats Host in Spanje voor een gerenommeerde reisorganisatie of als entertainer bij een grote hotelketen. Steeds stond er 1 nog grotere passie in de weg … het spelletje voetbal. 

Ik had het “geluk” dat ik in de telecomsector terecht kwam in de tijd dat successen op sales gebied beloond werden met …. reizen! Door mijn werk heb ik diverse prachtige steden gezien Barcelona, Sevilla, Madrid, London, Milaan, New York en landen zoals Marokko, Kenia en Dubai. 

En dat voor mijn werk… Lucky Me, voor deze periode ben ik tot op de dag van vandaag dankbaar!

Ontmoeten

Toen ik als kind met mijn ouders op vakantie ging, was ik me natuurlijk niet bewust wat reizen met me deed. Mijn zusje en ik kregen te horen waar we naartoe gingen. Na een paar jaar achter elkaar met het vliegtuig naar Spanje voelde met de auto naar Duitsland toch een beetje als een degradatie. In deze tijd was het vooral spelen in het zwembad, waar ieder jaar steevast nieuwe vakantievrienden gemaakt werden. 

In mijn tienerjaren beperkte de vakanties zich tot de reguliere zon, zee en strandvakanties met vrienden. 1 of 2 weken naar Spanje, overdag aan het strand en zwembad en tot diep in de nacht op stap…. maar ook hier werden steeds nieuwe mensen ontmoet. 

Vakantie ibiza

Grenzen verleggen 

Naarmate ik ouder werd ging ik letterlijk de grenzen verleggen qua reizen. Van een zonvakantie in Europa naar een georganiseerde groepsreis buiten Europa tot een semi georganiseerde rondreis aan de andere kant van de wereld om tenslotte een ticket naar Cuba te boeken en alleen de 1e overnachting te boeken en van daaruit verder te kijken. 

Ook op het gebied van accommodaties heb ik mijn grenzen door het reizen verlegd. In mijn jonge jaren was ik vooral op zoek naar comfort en een bepaalde standaard qua luxe, geen 5* hotels, maar wel accommodaties met eigen douche, bad, toilet, zwembad, ruim opgezet etc. 

Inmiddels besef ik dat je tijdens het reizen vooral onderweg bent, buiten aan het ontdekken en ontmoeten en je maar een beperkte tijd op je kamer bent. Als de kamer schoon is, met een goed bed en als het kan stromend en warm water dan ben ik al dik tevreden. Meer dan de basis heb ik niet nodig. 

Hoe reizen mijn leven duurzaam heeft veranderd

Iedere reis zorgt voor blijvende herinneringen maar er zijn 2 reizen die mijn leven duurzaam hebben veranderd, toevallig waren het allebei reizen naar het continent Oceanië. 

In 2007 ben ik 4 weken lang door Nieuw-Zeeland en Fuji gereisd en direct bij terugkomst in Nederland besefte ik de impact die het op me had gemaakt. De mensen in Nieuw-Zeeland toonden oprechte interesse in de medemens. Een praatje aan de kassa in de supermarkt, de behulpzaamheid naar mij als toerist, het respect wat ze daar hebben voor de prachtige natuur. Dat gekoppeld aan het goed georganiseerde zoals wij dat in Nederland kennen maar op een veel minder gejaagd tempo, maakten het voor mij onvergetelijk. 

7 jaar later in 2014 heb ik met mijn toenmalige vriendin een mini sabbatical genomen en ben ik 7 weken door Australië gereisd. En net als 7 jaar eerder in Nieuw-Zeeland heeft ook deze reis mijn leven veranderd.

reizen maakt je rijker

Ook Australië kent net als Nieuw-Zeeland een prachtige natuur, mensen met een heerlijke relaxte “No Worries” leefstijl en respect voor de natuur. In de grote steden in Australië heb je het fenomeen Public BBQ en public Fitness area’s. Vrienden en familie kunnen deze BBQ en Fitness welke in parken of langs de boulevards staan gratis gebruiken… en het mooie is… ze laten deze netjes schoon en heel achter, zoals het hoort. 

Het zaadje wat in Nieuw-Zeeland geplant is kwam tijdens en na mijn mini sabbatical tot uiting. Het leven zoals ik dat in Nederland tot dan toe leefde wilde ik op een andere manier invullen, privé en zakelijk! Hoe ik dit moest doen, wist ik nog niet, maar diep van binnen voelde ik dat het roer om moest. Erover dromen dat je het anders wil is 1, erna handelen en durven te doen is 2. 

De impact van reizen, uit je hoofd vanuit je hart

Inmiddels 8 jaar verder heb ik ook op persoonlijk vlak een mooie reis achter de rug. Ik heb diverse opleidingen en trainingen gevolgd. Ik ben omgeschoold tot Vitaloog. Mijn baan in loondienst ingeruild voor een bestaan als ondernemer en na het verwerken van het verdriet van een verbroken relatie nieuw geluk gevonden samen met mijn huidige vriendin. 

Door de pandemie in 2020 stokte tijdelijk het werkelijke reizen, maar ging het symbolische reizen in sneltreinvaart verder. Ineens gingen de landsgrenzen dicht en werden we letterlijk thuis opgesloten en mochten we maanden maar beperkt andere mensen ontmoeten. Voor de ene persoon een straf, voor de andere een zegen. 

Persoonlijk ben ik vooral op zoek gegaan naar wat nog wel mogelijk was en heb ik zoveel mogelijk keuzes proberen te maken vanuit mijn hart en die in lijn liggen met mijn ideale levensstijl zoals ik deze inmiddels voor mezelf helder had omschreven. Ik ontdekte hoe mooi Nederland is. Ik ging nog vaker naar buiten om te bewegen en genoot van de beperkte contacten met vrienden en familie. Ondanks dit alles was er toch het gemis van het reizen. 

2021/2022 Weer op Reis ontdekken en ont-moeten

Na 2 jaar in eigen land te zijn geweest werd de drang om te reizen onweerstaanbaar. Maar de onzekerheid van de pandemie was nog steeds niet weg. Eind 2021 kon ik eindelijk dan weer op reis. Samen met mijn vriendin gingen we voor het eerst in 3 jaar weer skiën in Oostenrijk. 

ski vakantie in Oostenrijk

Het blijft me verbazen wat er met me gebeurt als ik 5 dagen fysiek bezig ben in de buitenlucht van de bergen. Na 1 week op de ski kom ik als herboren terug, volledig opgeladen. Op de ski’s is er geen tijd om te piekeren en ook fysiek word ik uitgedaagd. In zo’n week ben ik volledig in het hier en nu. 

Medio juni stond het traditionele vrienden weekend op het programma, voor het eerst sinds 2020 kon deze doorgang vinden. 3 dagen lang met de vriendgroep door Kopenhagen struinen, activiteiten doen, Quality Time met vrienden beleven en nieuwe herinneringen maken… goud!

In 2018 kreeg ik als afscheidscadeau van mijn laatste werkgeven een reischeque. Al jaren geleden had ik een bezoek aan Rome op nummer 1 van mijn Bucket List gezet. In juli 2022 was het dan eindelijk zover… ik ging een lang weekend naar Rome. 

reizen maakt je rijker

En Wauw, wat een ervaring is dit voor me geweest. Voor degene die Rome nog niet kennen, het is één groot openluchtmuseum waarin je stap voor stap wordt meegezogen in hoe onze beschaving anno 2022 is ontstaan. Daarnaast heeft het die typische sfeer die zuid Europese steden kenmerkt. Veel pleintjes, terrasjes en het leven wat zich buiten op straat afspeelt. 

Mijn waarde(n) van Reizen 

Heel lang heb ik geen flauw idee gehad waarom ik zo’n passie heb voor reizen. Inmiddels besef ik dat reizen me in contact brengt met mijn kern, mijn talenten, drijfveren en belangrijke persoonlijke waardes. 

Voor mij is reizen vrijheid, je kan en mag volledig zelf bepalen wat je gaat doen en wanneer. Ontmoeten is voor mij ook ontmoeten, letterlijk andere mensen en culturen leren kennen. Maar zeker ook even niets moeten, niet leven op vooraf bepaalde tijdstippen. 

Reizen is ontdekken en avontuur, onbekende landen en steden waar je je weg moet vinden omdat je de weg nog niet kent. Reizen is flexibiliteit, het loopt niet altijd zoals gepland en dan leer je flexibel te zijn en te kijken wat er op dat moment wel kan. Normen en waarden van andere culturen leren kennen en respecteren is reizen. Reizen is genieten van de schoonheid die ieder land te bieden heeft en van het gezelschap waar je mee reist. 

Reizen maakt je rijker

Reizen is datgene wat me geld kost, maar iedere keer weer een stukje rijker maakt. Op reis worden een aantal van mijn talenten gevoed, zoals bijvoorbeeld organiseren. Reizen is voor mij een blijk van zelfliefde en investering in mezelf zodat ik blijf groeien

Deel:

WAAROM WACHTEN MET GENIETEN ALS JE VANDAAG AL KUNT BEGINNEN?

Voorkom dat je volledig vastloopt of opbrandt. Pak de regie over jouw leven terug met mijn 10 tips om 100% jij te zijn.
Naam
Privacybeleid(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
10 tips om 100% jezelf te zijn
Scroll naar boven