Leid jij jouw leven of leidt het leven jou? 

Durf training en coaching
Leidt het even jou

Investeren … in jezelf om je ideale leven te leiden 

Je bent iemand van 30-45 jaar, woonachtig in Nederland, met je roots in Noord-Brabant. Sportief, avontuurlijk en soms wat eigenzinnig, je volgt vaak je eigen koers en dit is zeker niet altijd met de stroom mee. Vrienden zouden je eigenwijs of zelfs een beetje als rebels typeren. 

Je woont samen, hebt een dubbel inkomen (nog) geen kinderen, een typische DINK. Je beschikt over een goede HBO-opleiding, bijvoorbeeld in de richting Sales, Marketing, Sport, Toerisme/Leisure of Vrije Tijds sector, maar bent na je studie in een totaal andere sector of functie terecht gekomen dan je zou willen en hier blijven hangen. 

Ondanks alle perikelen in de wereld heb je financieel goed voor elkaar maar mist “iets” in je leven, maar je kan dit nog niet duiden. Je droomt van een gezond, vitaal en vrij leven. Het is niet dat je echt wakker ligt van iets, maar je denkt wel na over hoe jij je leven graag ziet.

De privé-werk balans, je leeft niet om te werken, maar werkt om te kunnen leven. Je wil vooral plezier in en op het werk, je vindt je gezondheid belangrijk en bent veel bezig met persoonlijke ontwikkeling, vrijheid, ambities, relaties en waar het met de wereld naar toe gaat. Je hebt een sterke intrinsieke motivatie en bent bereid te investeren in jezelf, ook al teert je dan in op je financiële reserves, niets is erger voor je dan stilstaan.

De Pijnpunten van Jezelf:

  • Weinig energie 
  • Prikkelbaar 
  • Je wil iets anders maar weet niet wat
  • Je mist passie en plezier in 

De Pijn, symptonen en frustraties:

Je wil iets anders, maar wat dan? Aan alles merk jij dat het tijd is voor iets nieuws, uitdaging en ontwikkeling. Je bent lui en passief, eigenlijk is elk klein ding er al één te veel. 

Wat moet je gaan doen? Je doet dit immers al zo lang als je je herinnert en je hebt ook verantwoording thuis. Het huishouden moet wel kunnen blijven draaien. Maar toch blijft het aan je knagen, je wil verder. 

Je stoort je aan allerlei nutteloze dingen die van je verwacht worden, verplicht op kantoor aanwezig zijn, filerijden, de reistijd van en naar kantoor, de klanten en het type werk vind je ook niet leuk meer. Veel wordt tegenwoordig gemanaged via e-mail en de materie boeit je eigenlijk niet. 

Je wil graag samenwerken met mensen, doelen realiseren en succesvol zijn met zaken die je oprecht aanspreken, impact maken. Vooral wil je werken in een energieke omgeving met gelijkgestemden. Je mist ook waardering voor je inzet en visie op welke wijze jouw talenten optimaal ingezet kunnen worden voor/door je werk. 

Het draait te veel om het resultaat en te weinig om de mens. Je werkgever investeert nog nauwelijks in je maar klaagt wel dat het resultaat onder druk staat. De balans werk en plezier is ver te zoeken. 

Jouw hart gaat sneller kloppen van avontuur en leuke dingen doen. Zoals sporten, reizen of gewoon iets leuks doen met je familie of vrienden. Eigenlijk wil je doen waar je goed in bent en wat je leuk vindt! Alles wat je tot nu toe hebt gedaan met passie en plezier is je goed afgegaan. Je moet weer gaan (her) ontdekken waar jij plezier in hebt en wat je goed kan en dit dan gaan doen! 

leidt het leven jou of leid jij je leven

De échte onderliggende problemen

Jij doet te veel dingen waar jouw interesse niet ligt en waar je niet goed in bent. Je leeft niet vanuit je passie

Je mist Persoonlijke groei, je hebt ambitie en de drang om steeds het beste uit jezelf te halen vooral met zaken jij écht leuk vindt!

Het gebrek aan waardering en uitdaging (op het werk) mis je, je talenten worden niet optimaal benut door jezelf en je werkgever, er zit veel meer in. 

Vooral om te voldoen aan de verwachtingen van anderen cijfer je jezelf teveel weg. Volledig jezelf  zijn durf je (nog) niet en voor jouw geluk te kiezen. 

Het Worst Case scenario 

Het ergste wat je kan overkomen is dat je geen bijdrage kan leveren met jouw talenten en hierdoor ongelukkig wegkwijnt. Inclusief alle chronische fysieke en mentale klachten of in het ergste geval langdurige totale uitval vanwege een Burn-Out of Bore-Out. 

Het Droomscenario  

Leven vanuit je passie, je talenten benutten en volledig in je kracht staan. Je doet wat je het allerleukste vindt en hoeft daardoor nooit meer te “werken”. Je ervaart Innerlijke vrijheid en bent Vitaal de beste versie van jezelf.

Even voorstellen

Hallo allemaal, mijn naam is Dennis. Bovenstaand verhaal gaat over mijzelf een aantal jaar geleden. Ik was zelf iemand die zichzelf aan het verliezen was. Mijn werk deed ik inmiddels op de automatische piloot, was niet meer zo bevlogen en energiek als ik altijd was geweest. Ik wilde heel graag een andere invulling geven aan mijn leven, zowel in werk als privé.  

Jarenlang heb ik deze keuze voor me uitgeschoven, ik zat zelf maximaal in mijn comfort zone. Ik zocht voldoening vooral in dingen buiten mezelf, een uitje, een reisje, luxe aankopen voor in huis maar het onrustige gevoel in me werd enkel groter. 

Terugkijkend is mijn persoonlijk groei traject begonnen toen ik een boek las wat ik bij mijn vader zag liggen. Ki, kracht van binnenuit, geschreven door Hans Peter Roel. Vrijwel gelijktijdig bezocht ik een haptonoom, die me weer in contact bracht met mijn lijf. Vanaf dat moment ging het snel. Ik ben diverse opleidingen gaan volgen, van coaching tot geestelijk en fysiek welzijn. Meer en meer ontdekte ik op welke manier ik in mijn persoonlijke kracht kwam te staan. 

Als ik dingen doe vanuit mijn hart (passie) en die ik leuk vind, dan ben ik de beste versie van mezelf. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn omgeving. Mijn positieve energie stroomt dan letterlijk. Dat is de reden waarom ik nu doe wat ik doe

Ik wil mensen inspireren de beste versie van zichzelf te worden door te leven vanuit hun passie, hun talenten maximaal in te zetten, plezier en energie voelen omdat ze doen en leven op een manier die het beste bij ze past! Dit heeft mij ontzettend veel gebracht en dit gun ik iedereen. 

Talenten maximaal inzetten

Toen tijdens een van de opleidingen die ik volgde een van mijn coaches tegen me zei “Dennis, jouw kennis heeft pas waarde als je deze toe gaat passen” kreeg ik het laatste zetje… en ben ik gaan ondernemen! Dat is wat ik inmiddels doe, ik leef mijn motto en het voelt alsof ik niet meer werk. Zo leuk zijn alle dingen waarmee ik mijn inkomen verdien omdat ze volledig aansluiten op mijn passies: trainen, coachen, adviseren en inspireren. 

Investeren in jezelf een kostenpost? 

Het heeft mij altijd verbaasd dat we direct onze portemonnee trekken als er iets in huis kapotgaat zoals bijvoorbeeld de tv, wasmachine of je smartphone. Terwijl geld uitgeven om aan je welzijn of gezondheid te werken vaak worden gezien als onnodige uitgaven. 

Zelf probeer ik 80% van de tijd gezond te eten, voldoende te bewegen of trainen, op mijn slaap en ontspanning te letten (al lukt dit niet altijd). Ieder kwartaal staat er ook een bezoek gepland aan de osteopaat. Dit valt onder de noemer alternatieve zorg. De aanvullende vergoeding vergoed slechts een gedeelte, maar ik pieker er niet over om dit niet te doen. 

En ik blijf op zoek naar nieuwe dingen om te leren. Soms omdat ik ze ook kan gebruiken in mijn werk, soms gewoon omdat het me leuk lijkt en ik daar op persoonlijk vlak iets aan heb. Door de jaren heen heeft me dit duizenden euro’s gekost… maar een veelvoud aan energie en levensgeluk opgeleverd, het was iedere cent dubbel en dwars waard. 

Dus heb ik een vraag voor je: Wat wordt jouw volgende investering in jezelf? 

Wil jij ook leven vanuit je passie? Dan is het passieprofiel de investering die je op dit moment nodig hebt om jouw dromen om te zetten in durven en doen… of je blijft doen wat je altijd deed, dat mag ook, aan jou de keus. 

Deel:

WAAROM WACHTEN MET GENIETEN ALS JE VANDAAG AL KUNT BEGINNEN?

Voorkom dat je volledig vastloopt of opbrandt. Pak de regie over jouw leven terug met mijn 10 tips om 100% jij te zijn.
Naam
Privacybeleid(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
10 tips om 100% jezelf te zijn
Scroll naar boven