Je ideale werkdag

Durf training en coaching
de ideale werkdag

Wat zijn De ingrediënten voor de ideale (werk)dag?

Als je werk doet wat je het allerleukste vind, heb je aan het einde van je werkdag meer energie!

Dit is mijn motto wat ik als Vitaloog graag over wil brengen aan de mensen en organisaties waar ik mee en voor mag werken.

Kan dat dan echt in de praktijk zo’n ideale werkdag?

Ja natuurlijk! Als je weet wat voor jou belangrijk is en waar je energie van krijgt! Dan kun je hier je keuzes op maken en jouw dag op indelen.

Ik neem je mee op een (werk)dag uit mijn eigen leven

Deze ochtend gaat om 06.00 de wekker, iedere dinsdag- en vrijdagochtend sta ik op het voetbalveld om de spelers van FC Den Bosch 015 te trainen en coachen op weg naar hun droom. Profvoetballer worden. Ook al is het vroeg, en ben ik verre van een ochtendmens, het is voor mij een start van de dag die me energie voor de hele dag geeft!

Aansluitend heb ik een eerste sessie met een deelnemer die ik mag begeleiden tijdens het Van Werk naar Passie traject. Dit is een traject waarbij ik mensen begeleid en coach die vastlopen in hun baan en werk willen gaan doen wat meer aansluit op hun passie, dit kan als werknemer, maar ook als ondernemer.

Vervolgens, inmiddels is het omstreeks 12.00 uur, mocht ik op bezoek bij een collega Vitaloog om gemodelleerd te worden als onderdeel van haar opleiding NLP. Bij aankomst stond er een heerlijke lunch voor me klaar en hebben we deze onder het genot van een kop koffie eerst genuttigd voor we aan de slag gingen.

Later in de middag, inmiddels 15.00 uur, mocht ik samen met een aantal collega’s de open dag van de Vitacademie, waar de opleiding tot Vitaloog gegeven wordt, verzorgen. Tijdens deze open dag heb ik een deel over de werkwijze en filosofie van de opleiding gepresenteerd en met potentiële studenten gesproken.

Rond de klok van 17.30 uur stap ik in de auto en bruis ik van de energie. Ik had in de ochtend mijn sporttas al in de auto gezet en ben onderweg naar huis eerst nog langs de sportschool gegaan voor een rondje Milon Circle. Voor wie het niet kent: dat is een circuittraining van 45 minuten met cardio en krachtoefeningen om daarna af te sluiten met een heerlijke warme en ontspannende douche.

Wat is het resultaat van zo’n werkdag bij mij?

Het klinkt misschien raar. De dag zat dus feitelijk bommetje vol, toch voel ik de energie letterlijk stromen in mijn lijf en heb ik een voldaan gevoel overgehouden aan deze dag.

Zo’n werkdag gun ik iedereen.

Wat heeft dit “resultaat” voor mijn ideale werkdag veroorzaakt ?

Deze vraag beantwoorden vraagt wat meer achtergrondinformatie.

De afgelopen jaren heb ik een aantal persoonlijke ontwikkeltrajecten gevolgd, waaronder het passieprofiel en de opleiding tot Vitaloog. Als Vitaloog leer je de energiebronnen uit de Vitaliteitsschijf van 5 toe te passen in je dagelijkse (werk) leven.

🟢 Bewustzijn
Ik ben me bewust dat mijn weken zich kenmerken door heel hard rennen en af en toe stilstaan. Veel dingen vind ik leuk, waardoor ik de nodige afwisseling heb in mijn dagen. Dit alleen al geeft mij energie, maar… ik moet hierbij wel bewaken dat ik niet teveel hooi op mijn vork neem en vergeet “Dennis-tijd” te nemen.

🟡 Gezonde leefstijl
Sporten en bewegen vind ik leuk. Door me in te spannen ont-stress ik en laad ik gelijktijdig weer op! Tijdens het sporten krijg ik ook vaak mooie inzichten of een goed idee. Door gedurende de dag zo gezond mogelijke keuzes te maken, waarbij ik de 80-20 regel toepas, ik ben immers ook een Bourgondiër, voed ik mijn lichaam en houd mijn energie op peil.

💓 Positieve mindset
Is mijn glas halfvol of is hij halfleeg, als ik in de vroege ochtend bij een temperatuur rond het vriespunt de auto in mag stappen? Voor mij is hij halfvol, ik vind het fijner als het zonnetje schijnt en het +10 graden celsius is, maar het weerhoud me geen seconde tegen om te doen wat nodig is.

🔵 Ik en mijn omgeving
Dit gaat over het samenspel tussen mij en de mensen in mijn omgeving. Deze dag heb ik heerlijk samengewerkt en geëvalueerd met collega’s. De interactie, de oprechte aandacht met en voor elkaar, dit zijn allemaal facetten welke me energie geven. Ik ben afwisselend buiten op het veld en binnen op kantoor geweest en heb deze dag niet achter een laptop gezeten.

🟣 Waar kom ik mijn bed voor uit?
Dit is wellicht de meest krachtige energiebron! Jarenlang heb ik diverse functies in het bedrijfsleven gehad, met goede en minder goede periodes, maar destijds heb ik nauwelijks stilgestaan om me af te vragen waardoor het kwam dat ik een goede of minder goede periode ervaarde. Nu jaren later heb ik dit inzicht wel en dit is zo fijn!

Tijdens deze (werk)dag heb ik een aantal van mijn talenten in kunnen zetten en mijn passie gevoeld. De dag starten op een voetbalveld om jongeren te helpen hun droom te realiseren is voor mij goud. De liefde voor dit spel is zo groot, dat ik dankbaar ben dat dit een deel van mijn “werk” is, hier kun je mij letterlijk dag en nacht voor uit bed halen, dat is mijn passie!

Als het gaat over mijn unieke talenten dan heb ik die gedurende deze dag veelvuldig toe kunnen passen.

  • Creativiteit en organiseren tijdens de voetbaltraining;
  • Het stellen van de juiste vragen tijdens de coachsessie zodat deze persoon nieuwe inzichten krijgt;
  • Presenteren en mijn ervaringen delen tijdens de open dag;

De  hele dag door verbinding en contact maken met mensen zijn zomaar een aantal talenten welke aan bod zijn gekomen.

Wat zijn jouw talenten en hoe ziet jouw ideale werkdag eruit?

Deel:

WAAROM WACHTEN MET GENIETEN ALS JE VANDAAG AL KUNT BEGINNEN?

Voorkom dat je volledig vastloopt of opbrandt. Pak de regie over jouw leven terug met mijn 10 tips om 100% jij te zijn.
Naam
Privacybeleid(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
10 tips om 100% jezelf te zijn
Scroll naar boven