Later als ik groot ben dan word ik …

Durf training en coaching
Later als ik groot ben dan word ik

Je bent nooit te oud om te leren en te gaan doen wat je leuk vind

Vroeger op de lagere school werd er door de juf of de meester wel eens gevraagd wat wil jij later worden als je groot bent? Ik weet nog als de dag van gisteren wat mijn grote droom was. Later als ik groot ben word ik profvoetballer antwoordde ik dan. Ik zag mezelf al helemaal in het shirt van Feyenoord of het Nederlands elftal die belangrijke winnende goal maken waardoor er een grote prijs werd behaald.

Nu ik jaren later terugkijk en dan vooral kijk naar welke banen ik heb gehad, dan kan ik nou eigenlijk wel met een lach constateren dat er niet zo heel veel van terecht is gekomen van die mooie kinderdromen. Maar er zit ook nog wel iets heel bijzonders aan en dan neem ik je even mee naar een periode zo rond 2010 waar ik ineens bij mezelf voelde dat het tijd was voor wat anders en tussen neus en lippen door zei ik “Ik denk dat ik docent gaat worden”.

Als je dan bedenkt dat ik op dat moment al ruim 12 jaar of zo actief was als Business Consultant in de telecomsector… wat totaal niks met doceren te maken heeft, dan klinkt dat best wel raar of in ieder geval heel ver van het bed waar ik op dat moment in sliep! Is dit uiteindelijk ook zo raar of wist ik diep van binnen heel onbewust wat ik écht graag wil zijn?

Nu ik anno 2023 terugkijk naar deze uitspraak uit die periode dan kom ik tot de conclusie dat ik gewoon met een grote glimlach van verwondering kan constateren dat wat ik toen uitsprak “Ik denk dat ik docent ga of wil worden” dat inmiddels gewoon een feit is! Hoe bijzonder is dat!?

Destijds had ik natuurlijk nog geen flauw idee wat de weg daar naartoe was. Ik zocht het ook in het reguliere onderwijssysteem, dat was me bekend. Van het basisonderwijs wist ik wel dat dit niet bij me zou passen. De middelbare school leek me meer bij me passen. Echter heb ik geen pabo-achtergrond dus hoezo zou ik dan überhaupt docent kunnen worden?

Tijdens mijn outplacementtraject ben ik toch gaan kijken naar een zij-instroomtraject om toch eventueel in te stromen In het onderwijs maar al snel kwam ik tot de conclusie dat dat toch wel een lang traject was, maar dat dat ook niet was wat ik helemaal voor ogen had.

Wat is er in die tussentijd dan wel gebeurd waardoor ik nu wel actief ben als docent?

Ik neem je even mee terug in de tijd. In 2018 ben ik weggegaan bij mijn laatste werkgever en heb ik een outplacementtraject gedaan genaamd het passie profiel. In dit traject ben ik gaan onderzoeken waar zit mijn passie en hoe kan ik daar zoveel mogelijk mijn werk van gaan maken? Dan is het eigenlijk heel erg logisch en voor de hand liggend wat er dan op mijn pad komt.

Vanaf mijn 18e ben ik al actief als voetbaltrainer. Begonnen als jeugdtrainer en later doorgestroomd naar de senioren en dus een ruime rugzak aan praktijkervaring en bijbehorende diploma’s. Een van mijn ambities is altijd geweest om de kennis die ik heb opgedaan als voetbaltrainer- en coach te delen met anderen. Toen ik in 2019 een oproep vanuit de KNVB zag waarvoor ik me in kon schrijven voor de opleiding tot docent Voetbal bij de KNVB werd mijn vuurtje aangestoken. Ik werd uitgenodigd voor een toelatingsgesprek en niet veel later kreeg ik bericht dat ik was toegelaten tot de docentenopleiding.

Later als ik groot ben word ik profvoetballer

In september van 2019 startte ik met de opleiding. Deze heb ik in september 2020 succesvol af te afgeond, waardoor ik, namens de KNVB, startende trainers mocht gaan begeleiden als docent. Iets wat ik ruim 10 jaar geleden uitsprak als wens is dus inmiddels een feit! Sindsdien geloof ik in de kracht van manifesteren en vooral ook dat als je iets echt graag wil vanuit je hart, je dromen achterna jaagt ,dat je hier ook keuzes in moet durven maken. Dan komt het ook op je pad.

Het mooie hiervan is dat het niet alleen bij docent voor de KNVB is gebleven. Inmiddels mag ik ook in mijn vakgebied als vitaloog een werk- en leertraject in waarbij ik uiteindelijk opgeleid ga worden om als docent aan de Vitacademie de module leefstijl te verzorgen. Kortom ik slinger af en toe iets het universum in waar blijkbaar kansen voor mij uit ontstaan die ik heel graag wil.

Is dit nu allemaal toevallig wat er gebeurt?

Ben ik dan degene die gewoon geluk heeft gehad omdat het toevallig op mijn pad kwam? Of is het misschien toch een gevolg van de acties welke ik heb ondernomen? Welke kwaliteiten en talenten ik zelf heb gebruikt waardoor dit nu allemaal bij elkaar komt?

Later als ik groot ben

Wat zeker bijgedragen heeft is mijn persoonlijke groei welke ik het afgelopen decennium door heb mogen maken. Hier heb ik veel tijd en geld in geïnvesteerd. De opleiding tot vitaloog welke ik gevolgd heb, de opleiding tot TMA-professional waarmee ik nog meer inzicht heb gekregen in mijn eigen talenten, de continue bijscholingen die ik als voetbaltrainer volg om me verder te bekwamen in mijn vak als voetbaltrainer en coach. Dit alles heeft een en dezelfde aanjager… persoonlijke groei en passie!

Wat hebben mijn persoonlijke groei en passie mij geleerd?

Door het volgen van het passie profiel, de Big five for life en de opleiding tot Vitaloog heb ik mijn eigen gebruiksaanwijzing nog beter leren kennen. Ik leerde wat mijn belangrijkste kernwaarden zijn, formuleerde een persoonlijke missie, maakte een top 5 van mijn ideale levensstijl en omschreef in een statement hoe mijn (toekomstige) werkomgeving eruit moest gaan zien.

Ik leerde d.m.v. DISC wat mijn communicatie voorkeursstijl is en met de TMA assesment kreeg ik een wetenschappelijk onderbouwd rapport met mijn natuurlijke talenten. Al deze kennis is leuk, maar het krijgt pas echt waarde en betekenis als je er iets mee doet!

Sinds 2018 zit ik meer en meer in een flow. Ik maak mijn belangrijkste keuzes op basis van mijn kernwaarden, ideale levensstijl en mijn talenten, zowel privé als in mijn werk. Het resultaat (voor mij) is dat ik mijn inkomen verdien met dingen die mij energie en voldoening geven! Het voelt zelden als werk, dagen vliegen voorbij en ik geniet ervan en ervaar innerlijke rust! Dit is mijn definitie van een rijk en succesvol leven!

Deel:

WAAROM WACHTEN MET GENIETEN ALS JE VANDAAG AL KUNT BEGINNEN?

Voorkom dat je volledig vastloopt of opbrandt. Pak de regie over jouw leven terug met mijn 10 tips om 100% jij te zijn.
Naam
Privacybeleid(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
10 tips om 100% jezelf te zijn
Scroll naar boven